Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

OR verliest vertrouwen in bestuur Thuiszorg Groningen

Mark van Dorresteijn
De ondernemingsraad van Thuiszorg Groningen heeft het vertrouwen opgezegd in bestuurder Filia Kramp. Er heerst onrust onder het personeel na een brief aan alle vierduizend medewerkers over nieuwe arbeidscontracten. Dat meldt Dagblad van het Noorden.
OR verliest vertrouwen in bestuur Thuiszorg Groningen

Thuiszorg Groningen ging in 2009 failliet, maakte een doorstart en beleefde daarna onzekere tijden. Er zijn ruim vijfhonderd medewerkers ontslagen. Halverwege vorig jaar trad Filia Kramp aan. Volgens de ondernemingsraad gaan er sindsdien veel zaken mis bij de organisatie. Vanavond is er een personeelsbijeenkomst bij Van der Valk in Zuidbroek, zo meldt het dagblad.

Interne aangelegenheid

Zelf laat de organisatie weten dat zij de kwestie als een interne aangelegenheid beschouwen. “Als hier aanleiding toe is, zullen wij hierover een mededeling doen”, aldus Thuiszorg Groningen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Deze groep komt uit de failliete Meavita-boedel, waar de heer J. van Hees ooit een waar wanbeleid heeft gevoerd. Later heeft deze man samen met bestuursvoorzitter Houtzagers en medebestuurslid J de Vries Wwz-marienstaete-valent bijna aan het gif geholpen. En wie kreeg de schuld? De integere B van Kampen. Mevrouw Kramp ken ik niet, doe ik ook geen oordeel over.

 3. De kwestie is ook intern en zegt alles over het onvermogen van dit bedrijf om op de golven van veranderen mee te bewegen, weet ik uit ervaring. Over het bestuur van een onderneming gaat de gaat de rvt/rvc en niet OR.
  Daar denken ze in het marxistische thuiszorg groningen anders over; ze hebben nooit anders gedaan.
  Thuiszorg Groningen (of beter stichting continuering awbz en wmo groningen e.o) was al voor de start een failliete boedel waar mw bussemaker nog even ging bewijzen dat de markt niet werkt. Mooi wel dus.Als ze in thuiszorg groningen doorgaan met bestuurlijke ruzies, kan de markt nog beter zijn werk doen.
  Jammer dat ze nu van filia kramp, barbertje willen maken. want ze is een zorgbestuurlijke kei met het hart en het verstand op de goede plaats.
  Diny

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.