Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis lijdt ruim 23 miljoen verlies

Mark van Dorresteijn
Het negatieve resultaat van Orbis Medisch en Zorgconcern over 2008 is ruim 23 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2008. Uit datzelfde verslag blijkt dat aan het vertrek van gewezen bestuurder Guus Broos waarschijnlijk een prijskaart hangt van enkele tonnen.

De opbrengsten over het boekjaar 2008 namen wel toe ten opzichte van 2007, met ruim elf miljoen euro tegen een totale omzet van ruim 284 miljoen. Het eigen vermogen is verdampt tot minder dan tien miljoen. De solvabiliteit is gedaald van 8,7 procent in 2007 naar 1,9 procent in het jaar daarna.

Vertrek Guus Broos

Per 1 januari 2009 is Guus Broos officieus geen bestuurder meer bij Orbis, maar er loopt nog een juridische procedure over de ontbinding van zijn dienstverband. “De uitkomst van de juridische procedure aangaande de heer Broos is onbekend en daarmee is de hoogte ook niet voorspelbaar”, staat in het jaarverslag. “Derhalve is in de bezoldiging een doorbetalingsverplichting tot de vermoedelijke uitdiensttreding van 31 december 2009 opgenomen.” (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees meer:

Maatschappelijk jaarverslag 2008 (PDF)

Lees ook:

Orbis stelt reorganisatie voorlopig uit

Orbis krijgt uitstel van IGZ

‘Toezicht Orbis besluit zelf over oproep tot vertrek’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.