Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Orde lanceert app voor doelmatig voorschrijven

Mark van Dorresteijn
De Orde van Medisch Specialisten komt met een app waarmee medisch specialisten inzicht krijgen in therapeutisch gelijkwaardige alternatieven voor geneesmiddelen en de bijbehorende prijzen. De app wordt gelanceerd onder de naam ‘Receptprijs’.
Orde lanceert app voor doelmatig voorschrijven

De lancering is onderdeel van een campagne rond het doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen door medisch specialisten. Zo dragen medisch specialisten actief bij aan het behoud van betaalbare zorg van hoge kwaliteit.

Vervolg op leidraad


In 2011 publiceerde de OMS de ‘Leidraad doelmatig voorschrijven van geneesmiddelen door medisch specialisten’, een instrument om medisch specialisten te ondersteunen bij hun keuzes rond het voorschrijven van geneesmiddelen. De leidraad adviseert de generieke namen van geneesmiddelen te gebruiken bij het voorschrijven en waar mogelijk een medicijn voor te schrijven dat door meerdere fabrikanten geleverd wordt. Daarnaast adviseert de leidraad om na te gaan of gelijkwaardige goedkopere therapeutisch alternatieven beschikbaar zijn. De app ‘Receptprijs’ is het vervolg op deze leidraad en werd in samenwerking met het ministerie van VWS ontwikkeld.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Receptprijs)

Download de app

De app is gratis verkrijgbaar via AppStore (iPhone) of Google Play (Android).

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.