Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ORTEC ontwikkelt model voor personeelsinzet

Mario Gibbels
Het ICT-bedrijf ORTEC heeft samen met UMC St. Radboud een model ontwikkeld waarmee, binnen de kaders van de jaarurensystematiek (JUS), de personeelsinzet afgestemd kan worden op het voorspelde werkaanbod. Het model wordt gepresenteerd tijdens het congres 'Personeelsplanning in de zorg' van Zorgmarkt Academy op 14 februari.
ORTEC ontwikkelt model voor personeelsinzet

Volgens Egbert van der Veen, consultant bij ORTEC en promovendus aan de Universiteit Twente, wordt de jaarurensystematiek vaak nog louter administratief ingezet. “Als medewerkers de ene maand meer werken dan het contract, dan probeert men de volgende maand direct te corrigeren door de medewerker minder te laten werken.”

Optimale afstemming

Terwijl de jaarurensystematiek het juist mogelijk maakt om mensen meer in te zetten als het druk is op de afdeling en minder als het niet druk is op de afdeling. Met behulp van het door ORTEC ontwikkelde model kan precies de ‘optimale afstemming’ tussen vraag en aanbod berekend worden. (ICTzorg)

Lees meer

Raet lanceert module strategische personeelsplanning

Jade Zorggroep kiest voor personeelsplanning Intus

Cegeka en PlanningIT verbeteren personeelsplanning zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.