Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthopeden maken zakelijke relaties openbaar

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Nederlandse Orthopaedische Vereniging maakt een openbaar register waarin alle zakelijke relaties komen te staan van de aangesloten orthopedisch chirurgen. Dat is vrijdag besloten tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NOV.
Orthopeden maken zakelijke relaties openbaar
Foto: Wikipedia

Deelname is verplicht voor alle NOV-leden.

Royalty’s en aandelen

Het openbaar register is in te zien op de NOV-website en vermeldt alle directe en indirecte zakelijke belangen en relaties van alle NOV-leden. Daarbij komt informatie te staan over royalty’s, betaalde presentaties, dienstverband, consultancy, aandelen of aandelenopties en wetenschappelijk of ander onderzoek. De NOV volgt hiermee naar eigen zeggen het model van de American Association of Orthopaedic Surgeons.

‘Niets te verbergen’

Voorzitter Jan Verhaar zei dat de orthopedisch chirurgen aan de wereld willen laten zien dat zij niets te verbergen hebben. Een goed samenwerkingsverband tussen de orthopedisch chirurg en de orthopedische industrie kan bijdragen aan verbetering van de patiëntenzorg en komt daarmee ten goede aan de patiënt. Om elke schijn van belangenverstrengeling te voorkomen, moet de samenwerking zeer zorgvuldig en transparant plaatsvinden, zo stelt de NOV.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.