Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Otwin van Dijk voorzitter programmaraad Vilans

Redacteur Zorgvisie
Otwin van Dijk is aangetreden als voorzitter van de programmaraad van Vilans. Hij volgt Diana Monissen op, die na zeven jaar vertrekt.
dijkotwinvan400.jpg
Otwin van Dijk.

De programmaraad adviseert Vilans over ontwikkelingen in de zorg en samenleving. Van Dijk is benoemd tot voorzitter vanwege zijn kennis van de langdurige zorg, meldt Vilans. ‘Hij kent de langdurige zorg vanuit verschillende invalshoeken en heeft een brede maatschappelijke blik’, zegt bestuursvoorzitter Annelies Versteegden. ‘We vonden het erg moeilijk om een goede opvolger voor Diana Monissen te vinden. Zij heeft jarenlang vakkundig en met veel enthousiasme de programmaraad geleid. Maar we denken dat we met Otwin van Dijk een bijzonder goede opvolger gevonden hebben.’

Reactie Van Dijk
Van Dijk vindt het naar eigen zeggen ‘mooi’ dat hij is benoemd tot voorzitter van de programmaraad. ‘Ik voel me zeer betrokken bij de ontwikkelingen in de langdurige zorg. Er verandert veel. In de manier waarop de zorg georganiseerd wordt, maar ook wat mensen verlangen. Het gaat daarbij steeds meer om het welzijn van mensen, de kwaliteit van leven. Bovendien hoe we mensen die ouder worden en mensen met een beperking, zoveel mogelijk gewoon mee laten doen in onze samenleving.’ Hij is op 11 juli aangetreden als voorzitter.

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.