Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Oud-directeur Slingeland wil nieuw ziekenhuis in Achterhoek

In de Achterhoek zal op den duur toch een nieuw ziekenhuis moeten komen. En dat zal centraal aan de snelweg moeten staan. Dat zegt Sjef de Jong, oud-directeur van het Doetinchemse Slingeland Ziekenhuis in De Gelderlander.
Oud-directeur Slingeland wil nieuw ziekenhuis in Achterhoek

De Jong was veertig jaar geleden nauw betrokken bij de fusie van twee Doetinchemse ziekenhuizen, het St. Jozef en het Wilhelmina. “Tegen mijn zin werd toen gekozen voor de Kruisberg als locatie voor het nieuwe ziekenhuis”, zegt De Jong in de Gelderlander. “Een slechte plek, het had toen aan de A18 moeten worden gebouwd.”

Oude gebouwen

Nu moet volgens De Jong worden nagedacht over een nieuw ziekenhuis aan de A18, tussen De Huet en Varsseveld, ook al is de fusie van het Slingeland en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk van de baan. “En de oude gebouwen zijn hard nodig voor de zorg voor ouderen waarvan er steeds meer komen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Slingeland en Beatrix ziekenhuis toch niet samen

Achterhoekse Ziekenhuizen willen mogelijk fuseren

Vleermuizen in het Slingeland Ziekenhuis

1 REACTIE

  1. Gisteravond 29 maart 2012 , een kennis van onze vakantie in Limburg telefonisch gesproken, maar zij had het over de Zorg in het Slingeland Ziekenhuis. Haar moeder ligt daar nu voor de 2e keer , maar de zorg viel haar zwaar tegen. Het kwam er op neer , dat er door Medici en Verpleegkundigen niet wordt geluisterd over het medicatiegebruik en haar voorgeschiedenis. Al met al ; communicatie is niet goed in het Slingeland Ziekenhuis. Geadviseerd om kontakt op te nemen met de KlachtenCommissie van het Slingeland Ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.