Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oud-topman Ahold wordt toezichthouder Slotervaart

AMSTERDAM - Jan Andreae, voormalig Ahold-bestuurder, wordt lid van de raad van toezicht van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Dat meldt Het Financieele Dagblad.
Oud-topman Ahold wordt toezichthouder Slotervaart

Andreae is onlangs door de rechter veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 120 duizend euro. Hij werd veroordeeld in de geruchtmakende boekhoudfraudezaak van Ahold waarin nog drie andere bekende oud-topmannen terecht stonden, Cees van der Hoeven (bestuursvoorzitter), Michiel Meurs (bestuurder) en Roland Fahlin (commissaris).

Investeringsmaatschappij

Bestuursvoorzitter Jan Kiemel van het Slotervaartziekenhuis laat in een interview met Het Financieele Dagblad weten Andreae een geschikt en bekwaam bestuurder te vinden. Andreae is niet gevraagd maar voorgedragen door een investeringsmaatschappij die het Amsterdamse ziekenhuis een overbruggingskrediet verschaft van circa euro 10 miljoen euro. (Het Financieele Dagblad)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.