Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Oudere bereid meer te betalen voor extra zorg

Ouderen hebben geld over voor extra zorg. Gemiddeld willen ze meer dan een kwart van hun besteedbaar inkomen hieraan besteden, blijkt uit onderzoek van Berenschot. En dat is nodig, want door de stijging van het aantal ouderen en het slinken van de collectieve middelen, is gedeeltelijke private financiering van ouderenzorg onontkoombaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Oudere bereid meer te betalen voor extra zorg
Foto: ANP Lex van Lieshout

Uit de enquête van Berenschot onder ruim 650 Nederlanders blijkt dat mensen bereid zijn te betalen voor extra voorzieningen op het terrein van zorg, welzijn, wonen en leefstijl. Gemiddeld willen de ondervraagden ruim 28 procent van hun besteedbaar inkomen uitgeven aan extra voorzieningen om een stuk eigen regie over de invulling van hun leven te waarborgen. Voor respondenten tussen de 70 en 80 jaar ligt dit nog iets hoger: zij geven aan ruim 29 procent hieraan te willen besteden. Deze en andere resultaten van het onderzoek worden begin 2013 gepubliceerd in een boek over de toekomst van de Ouderenzorg in

2
55

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Er zal dan toch echt eerst een complete cultuuromslag moeten plaatsvinden. Op dit moment vinden de meeste mensen het heel normaal dat de overheid voor je zorgt. En dat is logisch, jaar in jaar uit, vraagt Den Haag grotere offers om het collectieve stelsel overeind te houden.
    Dan zal daar ook direct iets aan gedaan moeten worden, maar juist daar hebben veel mensen weinig vertrouwen in kan ik me voorstellen.

  2. Lees alle reacties
  3. Net zo goed als een zorginstelling een Quality Award ‘kan kopen’, net zo goed kun je een onderzoek naar extra bijdrage ‘beinvloeden’. De onderzoeksbureaux zijn zelf ook gebaat bij een ‘goede’ uitslag. En bij dit onderzoek zet ik vraagtekens. 650 Nederlanders. Zijn dat jonge mensen van de straat (die zal het een zorg zijn, dat geldt voorlopig toch niet voor hun); zijn het ouderen van de straat (die zijn bijna allemaal niet bekend met een zorginstelling); zijn het ouderen uit een zorginstelling: dan kun je het wel vergeten. Die honderden die ik ken vinden dat ze nu al teveel betalen VOOR WAT ZE KRIJGEN.
    Daar gaat dit land aan kapot aan allerlei instanties die een dikke rekening neerleggen, **zonder dat ze kennis van het onderwerp hebben, **zonder dat ze enige bijdrage leveren en **zich voornamelijk — in verband met vervolgopdrachten — richten op de uitkomst die de opdrachtgever wil.
    Je moet in een zorginstelling eens EEN KWARTJE meer vragen voor het eten. Staat de hele instelling op zijn kop en naar mijn ervaringen: ZEER TERECHT

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.