Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen hebben moeite met automatische deuren

Woningstichting Rochdale onderzoekt maatregelen om te voorkomen dat ouderen in seniorenwoningen in Purmerend in huis opgesloten worden door domotica. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad.
Ouderen hebben moeite met automatische deuren

Het is al een paar keer gebeurd dat ouderen in de seniorenwoningen niet de automatische deuren wisten te bedienen, schrijft het Noordhollands Dagblad. De brandweer moest er dan bij komen om bewoners uit hun huis te bevrijden.

Brandweer

Enkele weken geleden overkwam dat Anne Gritter. Zij zat in het weekend drie uur lang vast in haar eigen huis. Het bedrijf dat buiten kantooruren de telefoon voor Rochdale beantwoord, heeft Gritter niet direct laten weten dat hulp onderweg was, maar dat het wegens drukte enige tijd kon duren voordat iemand van Rochdale bij haar aan de deur stond. Uiteindelijk heeft de bewoonster de politie gealarmeerd, die de brandweer de deur heeft laten lichten.

Weten

‘Naar nu blijkt, is het bij die woningen al vaker gebeurd dat de brandweer moest komen om een geblokkeerde deur te lichten. Dat wisten wij tot op heden niet’, zegt een woordvoerder van Rochdale in de krant. (Noordhollands Dagblad – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Amerpoort en Reinaerde starten domoticaproject

‘Ouderen positeiver over domotica dan zorgporfessionals’

Veel domotica bij nieuwbouw in Apeldoorn

Themadag domotica in de zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.