Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen willen rol in de SER

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De ouderenorganisaties, die drie miljoen gepensioneerden vertegenwoordigen, eisen dat ze meer betrokken worden bij belangrijke onderwerpen als pensioen, wonen en zorg. Ze willen daarom een directe vertegenwoordiging in de Sociaal-Economische Raad (SER).
Oude_mensen_Fotolia.jpg
Foto: Fotolia

De SER, waarin werkgevers en werknemers zijn vertegenwoordigd, adviseert regering en parlement over het sociaal-economische beleid. In een open brief pleit de Koepel van Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden (KNVG) voor een ‘zetel’ in die raad, of in enkele belangrijke SER-commissies. ‘Na de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 15 maart publiceert de Sociaal-Economische Raad naar verwachting de contouren voor een nieuw pensioenstelsel. In de kabinetsformatie zullen er zeker afspraken over gemaakt worden. Maar de kiezers hebben zich over die plannen niet kunnen uitspreken’, zegt de KNVG in de brief.

Ouderen in SER
Als de ouderenbonden aan tafel zitten bij de SER, dan zijn ze bereid om actief mee te werken aan noodzakelijke oplossingen voor het pensioenstelsel. Bovendien kunnen ze dan ook een bijdrage leveren aan andere lastige dossiers, zoals wonen en zorg voor ouderen. Het direct betrekken van de maatschappelijke vertegenwoordigers bij de gedachtenvorming kan volgens de KNVG wonderen verrichten. Om voldoende draagvlak in de samenleving te vinden is het essentieel als de direct betrokkenen zich gehoord weten. De lijsttrekkers in de Tweede Kamer moeten nog voor de verkiezingen aangeven dat de organisaties nauw betrokken zullen worden bij zaken als pensioen, wonen en zorg, vindt de KNVG. (ANP/Zorgvisie)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.