Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overeenkomst vakbond en TSN over personeel

Thuiszorgservice Nederland (TSN) heeft afspraken gemaakt met vakbond Abvakabo FNV over het personeel dat de organisatie overneemt in 14 Twentse gemeenten. Vandaag hebben de vakorganisaties en TSN deze afspraken in een sociaal statuut vastgelegd.
Overeenkomst vakbond en TSN over personeel

TSN wil personeel overnemen van de thuiszorgpartijen die de Wmo aanbesteding in 14 Twentse gemeenten hebben verloren. Alle medewerkers die nu actief werkzaam zijn in de huishoudelijke verzorging kunnen, als ze zich voor vrijdag 27 november aanstaande bij TSN melden, een nieuwe arbeidsovereenkomst krijgen op basis van dezelfde arbeidsvoorwaarden. Aanmelding dient te gebeuren via de email twente@thuiszorgservice.nl of per post. Medewerkers die zich na deze datum melden krijgen deze zekerheid niet.

Salarisgarantie

Naast de garantie op hetzelfde salaris wordt ook het huidig aantal uren gegarandeerd. Een contract nu voor onbepaalde tijd is ook een contract voor onbepaalde tijd bij TSN. Medewerkers die nu zijn ingeschaald tot en met FWG 15 vallen onder dit statuut. In een aantal gevallen zal TSN, gelet op de samenstelling van het totale personeelsbestand, de bereidheid vragen om op vrijwillige basis deel te nemen aan eenvoudige aanvullende functiegerichte scholing.

CAO Thuiszorg

ABVAKABO is van mening dat ook alfahulpen in staat moeten worden gesteld om een fatsoenlijke arbeidsovereenkomst te krijgen. TSN directeur Jan Torny; “Ook alfahulpen zijn bij TSN meer dan welkom”. Ze kunnen op basis van de alfaconstructie doorwerken of krijgen desgewenst een arbeidsovereenkomst aangeboden conform de zorg CAO met alle bijbehorende zekerheden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

TSN rectificeert advertentie over Vitras/CMD

TSN en Vitras/CMD in de clinch

TSN neemt thuiszorg tanteLouise-Vivensis over

Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.