Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Overhead langdurige zorg daalt 8 procent

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De overhead van zorgorganisaties in de langdurige zorg is sinds 2010 met 8 procent gedaald. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Berenschot naar de overhead binnen de langdurige zorg.
Administratie_Fotolia_82838733_Subscription_450.jpg
Met gebruiksvriendelijke ict gaat meer overhead naar primaire proces.
Premium

Het aantal medewerkers binnen de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. @Marvin
   74% moet denk ik dichter Nasr 100%; maar tijdsbesteding moet omlaag. Wij ervaren tot 45min per zorgverlener per dag door inzet van mobiele apparaten met dedicated App die ook offline kan werken.
   Verder krijgen wij bij ECD selectie geen vragen omtrent administratieve belasting. Merkwaardig dus?! Wel bij optimalisatietrajecten bij zorgorganisaties die meer dan 3 jaar klant zijn. Bij beide ligt wellicht kans voor Berenschot om zich te onderscheiden.

  2. Lees alle reacties
  3. @ Albart Otte. De overheadkosten zijn in diezelfde periode gedaald met 4%. Hierin zijn zowel de salarislasten van het overheadpersoneel, materiële overheadkosten, als de kosten voor inhuur en uitbesteding meegenomen. Wij zien inderdaad ook dat ICT steeds vaker wordt geoutsourced of dat zorgorganisaties dit organiseren binnen een samenwerkingsverband / shared service constructie.
   @ Hans ter Brake. In de enquête naar administratieve belasting onder 2.200 medewerkers uit de directe zorg hebben we ondermeer gevraagd naar de administratieve take waaraan men de meeste tijd besteedt. Het aanmaken / bijhouden van het ECD staat dan met stip bovenaan. Van de respondenten noemt 74% dit als 'administratieve' taak waaraan de meeste tijd wordt besteed. Onze ervaring is dat het type ECD en de wijze waarop dit is geimplementeerd van grote invloed is op de tijdsbesteding door zorgmedewerkers, maar ook op de ervaren belasting. Zie ook: http://nieuws.berenschot.nl/download/179073/infographicadministratievebelasting.pdf

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.