Overhead langdurige zorg daalt 8 procent

De overhead van zorgorganisaties in de langdurige zorg is sinds 2010 met 8 procent gedaald. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Berenschot naar de overhead binnen de langdurige zorg.
Administratie_Fotolia_82838733_Subscription_450.jpg
Met gebruiksvriendelijke ict gaat meer overhead naar primaire proces.

Het aantal medewerkers binnen de verpleging, verzorging en thuiszorg (vvt) in een overheadfunctie bedroeg in 2015 13,1 procent. Het gaat om banen waarbij mensen zich bezighouden met aansturing en ondersteuning van medewerkers in het primaire zorgproces, zoals het management en afdelingen als p&o, financiën en ICT. Voor de gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg (ggz) was de overhead respectievelijk 13,5 en 20,8 procent.

Decentralisatie: inhuur tijdelijk personeel
De verwachting van veel zorgaanbieders was dat de overhead in 2015 zou stijgen door de decentralisatie van de zorg naar gemeenten. Zorgorganisaties gaven diverse malen het signaal af dat de overheveling van zorgtaken naar gemeenten

4
483

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.