Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pantein schrapt 170 banen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Interimbestuurder Wim de Bie is nog maar net begonnen bij Pantein of hij kondigt al een bezuinigingsoperatie aan die tien miljoen euro moet gaan besparen.
pantein.logo.gif

Pantein is een combinatie van een ziekenhuis, verpleeg- en verzorgingscentra en thuiszorg in Noord-Oost Brabant.

Management
De 170 banen verdwijnen in het management en de ondersteunende diensten. Volgens het bestuur van Pantein zal de reorganisatie geen gevolgen hebben voor de directe zorg aan klanten.Vereenvoudiging van de organisatie is nodig om de hoge kwaliteit van zorg te kunnen blijven bieden en tegelijkertijd slagvaardig en zuinig te werken, zo stelt het bestuur. Sinds begin van dit jaar werkt Pantein al met een nieuw besturingsmodel waarin de directiefuncties zijn vervallen. 

Bezuiniging
Met de kostenbesparing wil Pantein een gezonde bedrijfsvoering waarborgen zodat ook in de toekomst de hoge kwaliteit van zorg voor de inwoners is gegarandeerd. Het verlagen van de bedrijfskosten zal al op korte termijn plaatsvinden. De raad van bestuur stemt hierover af met de ondernemingsraad, cliëntenraden en het stafbestuur van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.