Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parnassia Bavo Groep aandeelhouder e-health aanbieder

De Parnassia Bavo Groep is toegetreden als nieuwe aandeelhouder van Mentalshare. Dat meldt website de Nationale Zorggids. Mentalshare is een maatschappelijke onderneming die psychologische eerstelijnszorg aanbiedt via online zelfhulpprogramma's (e-mental health).
Parnassia Bavo Groep aandeelhouder e-health aanbieder

Het Trimbos-instituut en George Avenue zijn al aandeelhouders van Mentalshare. De e-mental health interventies die worden aangeboden door Mentalshare zijn ontwikkeld door het Trimbos-instituut, in samenwerking met universiteiten en ggz-instellingen. De interventies worden ingezet in de eerste lijn en door werkgevers. De interventies worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

Kosteneffectief

Stephan Valk, bestuursvoorzitter van de Parnassia Bavo Groep, neemt als nieuwe commissaris zitting in de raad van commissarissen van Mentalshare. Volgens hem werkt het concept kosteneffectief, omdat de behandelkosten relatief laag zijn. E-mental health kan volgens hem een oplossing bieden voor het beheersbaar houden van de kosten in de ggz. Hij zegt op de Nationale Zorggids: “We willen als vernieuwende ggz-instelling vooroplopen, zeker als het gaat om kwaliteit en innovatie in de zorg. Ons aandeelhouderschap in Mentalshare zal hieraan bijdragen, het creëert nieuwe mogelijkheden om kennis en expertise te bundelen.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

GGzE start met pilot e-Health van Minddistrict

Trimbos en Achmea gaan ziekteverzuim met e-health te lijf

Cliënten Zorggroep Almere gebruiken graag e-health

‘E-health moet speciaal keurmerk krijgen in ggz’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.