Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Parnassus onder verscherpt toezicht

Annelies Vermeulen
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft thuiszorgorganisatie Parnassus onder verscherpt toezicht gesteld. De inspecteurs hebben structurele tekortkomingen geconstateerd in het voorschrijven van medicijnen. De inspectie spreekt van zeer hoge risico's die werden aangetroffen.
Parnassus onder verscherpt toezicht

De inspectie constateerde onder meer dat een medewerker de medicijnen aanpaste van een patiënt zonder dat de dokter daarvan wist. Ook was er geen tweede controle door een gekwalificeerd persoon op het toedienen van medicijnen en ontbrak een overzichtlijst van medicijnen. Bij een tweede controle bleek het nog steeds niet op orde te zijn.

Verscherpt toezicht

De inspectie wil dat Parnassus direct maatregelen neemt. Het verscherpt toezicht geldt voor een periode van zes maanden. Begin 2012 zal de inspectie Parnassus weer bezoeken om de ontwikkelingen te toetsen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Verscherpt toezicht Ewoud IJsselstein opgeheven

Operaties Refaja staan onder verscherpt toezicht

Verscherpt toezicht Maasstad Ziekenhuis opgeheven

1 REACTIE

  1. Parnassus werkt blijkens het IGZ-rapport onder meer met ZZP-ers.
    De ZZP-ers worden door Parnassus blijkens de rapportage niet aangestuurd of gecontroleerd.
    Inderdaad, dit gebeurt juist niet omdat het een ZZP-er is. Zou Parnassus dat wel doen, dan blijken het werknemers te zijn. ZZP-ers worden geacht dit soort zaken allemaal zelf te kunnen (doen).
    IGZ denkt daar kennelijk anders over en m.i. terecht.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.