Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Particulieren financierden Cancer Center

AMSTERDAM - Het nieuwe gebouw van het Cancer Center Amsterdam (CCA) dat maandag is geopend, is volledig betaald met geld van particuliere investeerders.
Particulieren financierden Cancer Center

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid noemde dat gisteren bij de officiële opening een bijzondere prestatie. Hij hoopt dat het initiatief navolging krijgt.

Ongewoon

In Nederland is het niet de gewoonte dat particulliere investeerders op grote schaal bijdragen aan de bouw van ziekenhuizen en dergelijke.

Ook familieleden

Bedrijven als Philips en DSM hebben gezamenlijk 12 miljoen bijeengebracht voor de nieuwbouw. Ook hebben bijvoorbeeld familieleden van kankerpatiënten meebetaald. Het Cancer Center Amsterdam is ondergebracht bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

CCA

In het centrum CCA zullen ongeveer driehonderd wetenschappers onderzoek doen naar vele soorten kanker. De verwachting is dat ze door onderlinge samenwerking sneller en beter kunnen werken. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.