Pas bestaande bouw aan voor huisvesting ouderen’

De komende decennia groeit de behoefte aan woonvormen voor ouderen. Die behoefte enkel invullen met nieuwbouw van verpleeghuizen is niet realistisch. Het is te duur en het duurt te lang. De blik zou daarom veel meer richting aanpassen van bestaande bouw moeten gaan. Een belangrijke rol voor de overheid lijkt weggelegd in het stimuleren van nieuwe woonzorgcombinaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Zazamaza/Getty Images/iStock

Uit een analyse van Verstegen Accountants blijkt dat met de toekomstige huisvesting van ouderen een totale investeringssom van 4 tot 5 miljard euro gemoeid kan zijn. In dat licht bezien is het niet verwonderlijk dat buitenlandse investeerders met open armen worden ontvangen.

Niet denken vanuit institutionele bouw

Anneke Nijhoff is conceptontwikkelaar bij de FAME groep, die complexe huisvestingsprojecten ontwikkelt. Zij verwacht dat het niet zo’n vaart zal lopen en dat de benodigde bouwvolumes niet de omvang hebben die Verstegen Accountants voorziet. ‘Er wordt te veel gekeken naar nieuwbouw. Maar er is in de bestaande woningvoorraad ook veel mogelijk. Belangrijk is

0
419

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.