Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Patiënten die niet uit de voeten kunnen met digitale zorg worden over het hoofd gezien’

Redactie Qruxx
Er is te weinig aandacht voor de grote groep mensen met zogeheten lage gezondheidsvaardigheden. Zij hebben vaak moeite om gebruik te maken van digitale zorg, terwijl die juist in hoog tempo in opkomst is. In een nieuwe aflevering van de podcast Voorzorg bespreekt journalist Sytse Wilman dit probleem en mogelijke oplossingen.

Beeldbellen, telemonitoring en tal van portalen en apps. De digitalisering van de zorg is onmiskenbaar. Toch is er een grote groep die er niet goed mee uit de voeten kan. Volgens Europees onderzoek heeft één op de drie Nederlanders lage digitale vaardigheden. Ontwikkelaars van digitale zorgproducten houden te weinig rekening met hen en ze krijgen vaak onvoldoende hulp en ondersteuning van hun zorgverlener. Daardoor dreigt de gezondheidskloof tussen sociale klassen groter te worden.

Dat maakt Sytse Wilman op uit een reeks artikelen en interviews die hij de afgelopen maanden maakte over het onderwerp digitale toegankelijkheid van de zorg. Maar hij is ook veel positieve ontwikkelingen en voorbeelden tegengekomen. Dat alles bespreekt hij in een nieuwe aflevering van de podcast Voorzorg: redacteur aan tafel.

Lees ook: Informatievoorziening via app versterkt VBHC

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.