Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Patiënten van kastje naar de muur voor medicijnen’

Zowel apothekers als patiënten lopen op tegen het preferentiebeleid van zorgverzekeraars voor goedkopere medicijnen. Patiëntenfederatie NPCF start vandaag een meldactie naar ervaringen van patiënten met de verstrekking van medicijnen. NPCF-directeur Wilna Wind: ‘We krijgen signalen dat patiënten van het kastje naar de muur worden gestuurd vanwege een preferent medicijn.’
‘Patiënten van kastje naar de muur voor medicijnen’
Foto: NPCF

De patiëntenfederatie wil in beeld brengen waar mensen die medicijnen gebruiken met het voorkeursbeleid (preferentiebeleid) tegenaan lopen, hoe het contact met de apotheek is en of ze goed begeleid worden. Volgens NPCF-directeur Wilna Wind is een meldactie hard nodig, vooral als het gaat om het preferentie beleid van zorgverzekeraars. ‘We krijgen signalen dat patiënten van het kastje naar de muur worden gestuurd als het medicijn dat ze altijd gebruikten, niet meer wordt vergoed. Het komt voor dat mensen niet goed reageren op het nieuw voorgeschreven, goedkopere medicijn.

Meldactie

Een belangrijk onderwerp van het vragenformulier van de meldactie is de ervaring

4
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.