Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘Patiënten verblijven te lang in curatieve ggz’

Redacteur Zorgvisie
De keten van ggz-zorg is nog niet overal goed op orde. Patiënten verblijven te lang in de Zvw, de medisch noodzakelijk curatieve ggz, doordat de ambulantisering in veel regio’s nog niet genoeg is opgebouwd. Dat schrijft Zorginstituut Nederland in een rapport.
Loep-400-Fotolia.jpg
Foto: Fotolia
Premium

Het Zorginstituut nam het verblijf

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Het wonen van zorg onderscheiden toepassen binnen de RIBW's zou ook al voor een flinke stap in de goede richting kunnen zorgen. Mensen zouden er zelfs kunnen blijven wonen. Immers wanneer men zelf de eigen huur en service betaalt is de zorg die geboden wordt / blijft ge-ambulantiseerd.
   Natuurlijk is het daarbij spannend of de (sociale) huurprijzen nog overeenkomen met het uitkeringsstelsel en hoe de service flexibel kan worden ingeregeld. Maar dat is een kwestie van opnieuw bekijken van het businessmodel en de wil en het lef om voor te sorteren op de veranderingen… Hopelijk slaagt de sector hier sneller in dan de sector van de ouderenzorg…

  2. Lees alle reacties
  3. Heldere beschrijving met dien verstande dat er nog wat aanvulling bij hoort. Namelijk het ook wat te weinig 'over de muur' kijken vanuit ggz, waarmee men ontdekt had dat er ook werksoorten zijn waarmee al lang de alliantie gezocht had moeten worden. Werksoorten (zoals maatschappelijke opvang, zwaardere goed georganiseerde welzijnspartijen) die al jaren lang mensen met psychiatrische problematiek ambulant huisvesten en ondersteunen. Bundeling had gezorgd voor al veel eerdere en betere aansluiting en inbedding. Gemiste kans dus vanuit een te interne gerichtheid en focus op budgetbehoud. Ik lees deze aanvulling veel te weinig terug. Lijkt me zinvol voor een compleet realistische blik van 'hoe kan dat nou'.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.