Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Patiëntenclubs lanceren online patiëntencommunity

Mark van Dorresteijn
Het Astma Fonds, Reumapatiëntenbond en de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN) lanceren vandaag gezamenlijk de patiëntencommunity Iemandzoalsik.nl.
Patiëntenclubs lanceren online patiëntencommunity

De community is een social mediaplatform voor mensen met een chronische ziekte en hun omgeving. Hiermee willen de verenigingen inspringen op de trend dat steeds meer chronisch zieken zich frequent op sociale mediaplatforms bevinden.

Iemandzoalsik.nl

Op Iemandzoalsik.nl kunnen mensen met een chronische ziekte en hun familie, mantelzorgers en andere betrokkenen op één plek kennis, ervaringen en emoties delen over het leven met een beperking.

Uniek

Uniek aan het project is dat drie patiëntenverenigingen de handen ineenslaan en gezamenlijk een project voor alle chronisch zieken uitvoeren. Volgens de clubs kunnen chronisch zieken samen de kwaliteit van hun leven verbeteren. “Of je nu ernstig astma hebt, de spierziekte ALS of in een rolstoel zit, je loopt vaak tegen dezelfde dingen aan. Zo kan het gebeuren dat iemand met ALS tips krijgt van iemand met een longziekte. Dat is uniek in Nederland.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.