Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenclubs organiseren meldactie ggz

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zorgbelang Zuid-Holland roept cliënten en familieleden in de ggz op de gevolgen te melden van bezuinigingen in de ggz.
Patiëntenclubs organiseren meldactie ggz
Foto: Stockxchng

Ontslagen

Als voorbeeld noemt Zorgbelang de bezuinigingen bij Ggz Rivierduinen. Deze ggz instelling in Leiden en wijde omgeving maakte in juli bekend meer dan honderd banen te moeten schrappen. De maatregel treft ondersteunend personeel maar ook therapeuten en verpleegkundigen. Bij Rivierduinen werken 2500 mensen in loondienst.

Veranderingen Ggz

Het cliëntenplatform maakt zich ongerust over de negatieve gevolgen die dit voor hen kan hebben. Zij vinden bovendien de informatie die de ggz instelling verstrekt zeer summier. Zorgbelang organiseert de meldactie samen met de samenwerkende Regionale Cliënten Organisaties GGz. Zij bundelen alle meldingen die bij hen binnen komen en hopen daarmee te bereiken dat er meer duidelijkheid komt. Daarnaast zullen ze het Landelijk Platform GGz op de hoogte brengen van alle uitkomsten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.