Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiëntenfederatie is harde schijf kwijt

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Patiëntenfederatie Nederland is een harde schijf kwijt met eigen bedrijfsgegevens en informatie over de 25.000 panelleden die deelnemen aan enquêtes. De schijf is vermoedelijk ontvreemd bij de verhuizing naar een ander kantoor in Utrecht.
vbhc-tool

Van de panelleden stonden naam, adres en, als zij daarvoor zelf toestemming hadden gegeven, ook hun aandoening op de schijf vermeld. De federatie heeft melding gedaan van vermissing bij de Autoriteit Persoonsgegevens en bij de politie. Ook heeft zij er een extern recherchebureau bijgehaald.

De onderzoekers achten de kans klein dat de gegevens worden misbruikt, aldus de federatie. De schijf is al sinds november kwijt en niets wijst erop dat er iets mee gedaan is. De kans is groot dat het ding gewoon is ingepikt door iemand die er één wilde hebben voor privégebruik. De Patiëntenfederatie neemt meteen maatregelen: data mogen niet op een externe schijf worden opgeslagen.

(ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.