Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul de Jong voorzitter toezicht Nierstichting

Mark van Dorresteijn
Paul de Jong is per 3 december benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Nierstichting. Hij vervangt Willem Geerlings, die deze functie van 2004 tot en met 2012 heeft bekleed.
Paul de Jong voorzitter toezicht Nierstichting
Foto: Stockxchng

De Jong heeft een lange staat van dienst in de medische wereld en de nefrologie in het bijzonder. Van 1979 tot 2011 was hij als internist nefroloog en vanaf 1991 als hoogleraar Nefrologie verbonden aan het UMC Groningen. Gedurende zijn loopbaan was De Jong op verschillende manieren betrokken bij de Nierstichting en maakte hij zich met name sterk voor de preventie van nierschade.

Bevlogenheid
‘Een van de meest karakteristieke en bijzondere eigenschappen van Paul de Jong is zijn enorme bevlogenheid’, zegt Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting. ‘Hij heeft de preventie van nierziekten op de agenda gezet. Naast het bevorderen van onderzoek naar het voorkomen van nierschade heeft De Jong zich daadwerkelijk ingezet om de vroegtijdige opsporing van nierschade van de grond te krijgen, zowel nationaal als internationaal.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.