Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul Schnabel voorzitter Innovatiefonds Zorgverzekeraars

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Voormalig SCP-directeur Paul Schnabel is per 1 september 2013 benoemd tot voorzitter van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Hij volgt Niek de Jong op die terugtreedt vanwege het aflopen van zijn laatste termijn.
Paul Schnabel voorzitter Innovatiefonds Zorgverzekeraars
Foto: Phil Nijhuis/ANP

De Jong is voorzitter vanaf de oprichting van het Fonds in 1999.

Innovatiefonds Zorgverzekeraars

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars besteedt een deel van de reserves uit de voormalig vrijwillige ziekenfondsverzekering en wil daarmee een bijdrage leveren aan verbeteringen in de gezondheidszorg. Dit gebeurt met projecten die leiden tot een zichtbaar betere zorg vanuit het perspectief van de patiënt en daardoor tot een betere kwaliteit van leven.

Paul Schnabel, Cv

Paul Schnabel was tot 1 mei directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau. Sinds 1986 is hij hoogleraar klinische psychologie en vanaf 2002 universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Deze functies blijft hij uitvoeren. Van 1977 tot 1992 was hij hoofd onderzoek van het huidige Trimbos-instituut, kenniscentrum voor geestelijke gezondheidszorg. Vervolgens was hij decaan van de Netherlands School of Public Health. Verder is Schnabel onder andere commissaris van Shell Nederland en penningmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2010 ontving hij de medaille van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen en in 2013 werd hij benoemd tot kroonlid van de SER.Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.