Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Personeel Vierstroom gaat zelf werktijden bepalen

Mark van Dorresteijn
Het zorgpersoneel van zorgorganisatie Vierstroom gaat in de toekomst zelf bepalen waar en wanneer zij werken. Daartoe hebben Vierstroom en Assist, leverancier van bedrijfsconcepten, een samenwerkingscontract ondertekend.
Personeel Vierstroom gaat zelf werktijden bepalen

Jeroen van den Oever, voorzitter Vierstroom (foto): “Feitelijk zet Vierstroom naast haar reguliere propositie – werken volgens dienstrooster in een vast team – hiermee een alternatief in de markt: werken wanneer en waar de zorgmedewerker dat wil”. De flexibele zorgmedewerkers worden op basis van hun online aangegeven beschikbaarheid ingepland en hebben daarmee eigen regie over hun inzetbaarheid.

Personeel

De organisatie wil hiermee de medewerkertevredenheid verhogen en de in- en doorstroom van zorgpersoneel bevorderen. Daarnaast sluit deze ontwikkeling aan bij het werken in kleinschaliger en flexibele teams en wordt een bijdrage geleverd aan meer efficiency en kostenbeheersing als het gaat om de inzet van zorgpersoneel.

Samen werken aan flexibilisering

Assist Zorgpersoneel levert het bedrijfsconcept en de ICT. Vierstroom verzorgt in nauwe samenwerking met Vierstroom Variant de werving van personeel. De nieuwe Variant-medewerkers, medio 2012 meer dan 600, komen uit de woonzorglocaties en wijkteams van Vierstroom, het bestaande flexbureau PlusZorg en uit de markt. Het gaat met name om helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Vierstroom )

3 REACTIES

  1. Tja, het is (te) weinig informatie. Is dit pay roll of zijn het verkapte 0-uren contracten. Of is het echt innovatief. Voordeel van de twijfel maar werknemer let toch goed op uw zaak. Succes

  2. Lees alle reacties
  3. Als ik het bussiness plan van Assist goed lees, gaat het om veel meer dan alleen invloed op roostering. Het personeel komt in dienst van een aparte BV, beheerd door…. Assist. Lijkt mij meer op een pay roll constructie.

  4. Bij dit bericht krijg ik een heel sterke smaak van ‘oude wijn in nieuwe zakken’ in mijn personeelsplanningsexpert-mond.
    Misschien is de tekst wel iets te kort door de bocht en wordt hier wel degelijk over innovatie geschreven.
    In ieder geval: veel succes! Er moet veel gedaan worden om zorgvraag -en aanbod te blijven matchen onder het juk van de vergrijzing…