Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeelstekort noopt Bernhoven tot zomersluiting kraamlocatie

Ziekenhuis Bernhoven sluit tijdens de zomer zes weken een van zijn twee kraamklinieken. Er zijn te weinig gespecialiseerde verpleegkundigen om beide locaties te bemensen.
Personeelstekort noopt Bernhoven tot zomersluiting kraamlocatie

Vanwege een gebrek aan gespecialiseerde verpleegkundigen gaat de verloskliniek in Oss dicht van 24 juli tot en met 5 september. Bevallingen kunnen dan alleen plaatsvinden op de locatie in Veghel. “Door de zomerbezettingen van beide locaties te combineren is er voldoende personeel en capaciteit om de goede kwaliteit van zorg en veiligheid voor (aanstaande) moeder, kind, gynaecologische patiënt en medewerker te garanderen”, meldt het ziekenhuis op zijn site. De polikliniek in Oss blijft wel open.

OK-personeel

Ook aan andere gespecialiseerde verpleegkundigen is gebrek. Het ziekenhuis heeft momenteel twintig vacatures, waaronder veel voor ok-personeel, meldt een woordvoerster. Tot nu toe kunnen nog wel alle operaties doorgaan, maar “het is passen en meten”. Bernhoven is een van de ziekenhuizen in Brabant, Zeeland en Limburg die een convenant hebben gesloten dat ze geen personeel van elkaar aannemen. Het ziekenhuis heeft momenteel zes leerling-verpleegkundigen voor de ok en twee voor de anesthesie, volgens afspraak. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Rechter schort convenant ziekenhuizen op

Ziekenhuis Bernhoven blij met rectificatie Consumentenbond

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.