Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Drenth in bestuur Zorggroep Groningen

Mark van Dorresteijn
Zorggroep Groningen breidt het bestuur uit om het grote veranderingsproces in goede banen te leiden. Peter Drenth is daarom met 1 mei lid van de raad van bestuur van de zorggroep. Samen met Margriet Hommes vormt hij het bestuur.
Peter Drenth in bestuur Zorggroep Groningen

Zorggroep Groningen heeft de komende jaren te maken met de verdere uitwerking van de transitie, de nieuwbouw van Innersdijk, de afbouw van lagere zorgzwaartes, de doorontwikkeling van specialisaties en de groeiende eis om verantwoording af te leggen aan stakeholders. Daarnaast heeft de zorggroep zowel in 2013 als 2014 een tegenvallend financieel resultaat.

Tweehoofdig bestuur

Het toezicht en bestuur zijn beide van mening dat het voor een bestuur bestaande uit één persoon een lastige opgave is om de hele organisatie aan te sturen; zowel inhoudelijk, financieel, strategisch als operationeel. Daarom is besloten om een tweehoofdig bestuur in te richten. Dit bestuur zal collegiaal (gelijkwaardig) zijn met integrale verantwoordelijkheid, waarbij de zittende bestuurder Margriet Hommes de rol van voorzitter op zich zal nemen.

Zorggroep Groningen

Zorggroep Groningen organiseert wonen, zorg, welzijn en behandeling met name voor ouderen in de stad en provincie Groningen. De organisatie is gespecialiseerd in complexe zorg, zoals Parkinson en geriatrische revalidatie.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.