Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter van Lieshout nieuwe voorzitter TOPGGz

Sarah Berends
Per 1 maart is Peter van Lieshout gestart als nieuwe voorzitter van Stichting Topklinische GGz (TOPGGz).
Peter van Lieshout nieuwe voorzitter TOPGGz

Hij volgt Kim Putters op, die vanwege de aanvaarding van de functie van directeur Sociaal en Cultureel Planbureau zijn rol als voorzitter moest neerleggen. Het bestuur van TOPGGz is van mening dat Van Lieshout een belangrijke rol kan spelen bij het verder verankeren en verstevigen van de topklinische ggz en is zeer verheugd met zijn komst.

Ervaring

Van Lieshout is hoogleraar Theorie van de zorg aan de Universiteit van Utrecht en lid van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid. Hij heeft een jarenlange en veelzijdige ervaring in de ggz. Onder andere als onderzoeker bij het voormalige Trimbos Instituut, als voorzitter van de redactie van het Maandblad Geestelijke Volksgezondheid, als Directeur Generaal Zorg bij het Ministerie van VWS en als voorzitter raad van toezicht van ggz-instelling Arkin. Op het gebied van kwaliteitsborging is hij onder andere actief als voorzitter van de QANU, de organisatie die de universiteiten in Nederland visiteert.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.