Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PGGM wint rechtszaak van Verbond van Verzekeraars

De verzelfstandigde uitvoeringsorganisatie van Pensioenfonds Zorg en Welzijn dat aanvullende inkomensproducten en –diensten verkoopt, mag de naam PGGM voeren. De rechtbank in Utrecht heeft dat vandaag in een door het Verbond van Verzekeraars aangespannen kort geding uitgesproken.
PGGM wint rechtszaak van Verbond van Verzekeraars

“Het Verbond van Verzekeraars heeft er problemen mee dat de naam PGGM die bekend is uit de verplichte pensioenensector, wordt gebruikt voor commerciële producten”, zegt Peter Borgdorff, directeur bestuursbureau van het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. “Zij menen dat dit leidt tot oneerlijke concurrentie en dat het tegen de regels is. Maar de rechter heeft nu bepaalt dat de overdracht van de naam PGGM door het pensioenfonds aan de uitvoeringsorganisatie rechtmatig is. De rechter bepaalde tevens dat het PGGM wettelijk is toegestaan die naam als label te gebruiken voor het leveren van aanvullende inkomensproducten en -diensten aan haar leden.”

Hoger beroep

Woordvoerder Hennie Zoontjes van het Verbond van Verzekeraars stelt dat met de uitspraak de kous niet af is. “Wij onderzoeken deze uitspraak en bekijken wat de mogelijkheden zijn voor een hoger beroep.” Zoontjes stelt dat het Verbond van Verzekeraars geen bezwaren heeft tegen de splitsing van PGGM in pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder. “Het probleem is dat klanten misleid worden door de naam PGGM. Een naam die vooral bekend is van verplichte pensioenen. Het merendeel van de mensen weet natuurlijk niet dat ook een commerciële partij deze naam draagt.”

Splitsing

PGGM is sinds 1 januari 2008 een pensioenuitvoeringsorganisatie en vermogensbeheerder. PGGM verzorgt voor Pensioenfonds Zorg en Welzijn de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. PGGM heeft momenteel 88 miljard euro pensioenvermogen belegd van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Borgdorff bestuurt bestuursbureau PGGM

Van Rijn wordt bestuursvoorzitter PGGM

Samenwerking Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.