Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

PGVZ neemt thuishulpen TSN en Vérian over in Zwolle

Zorgorganisatie PGVZ krijgt in Zwolle het huishoudelijke werk van TSN en Vérian in de portefeuille. Naast de zorg voor circa 775 cliënten neemt PGVZ de ruim 140 medewerkers van TSN over. Tevens maken de 33 medewerkers van Vérian de overstap naar de zorgaanbieder uit Kampen. Door de overname verandert er niets voor de cliënten: ze blijven dezelfde zorg ontvangen van dezelfde zorgmedewerker.
care400.jpg

Zorgorganisaties konden zich bij de gemeente Zwolle melden wanneer zij interesse hadden het werk van TSN over te nemen. PGVZ kwam volgens de gemeente met het beste aanbod, vanwege de belofte van baanbehoud en dezelfde arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Ook het in stand houden van de huidige ‘koppels’ tussen medewerker en cliënt was van groot belang. Daarnaast respecteert PGVZ de bestaande zorgplannen. Het aantal zorguren blijft daarmee gelijk. Op korte termijn start de organisatie met individuele kennismakingsgesprekken met de cliënten. Daarbij brengt PGVZ ook de zorgtevredenheid in kaart.

Behoud uurloon
Afgelopen dinsdag zijn de medewerkers van Vérian geïnformeerd over PGVZ. Zij behouden hun huidige arbeidsovereenkomst. Deze wordt wel aangepast aan de cliënturen. De medewerkers reageerden opgelucht over het behoud van hun uurloon en salarisverleden. Wanneer de bewindvoerders van TSN de cliënt- en medewerkersgegevens officieel overdragen aan PGVZ worden ook de TSN-medewerkers geïnformeerd.

Dossier Arbeidsmarkt
Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.