Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia en Presikhaaf werken samen aan dagbesteding

Het arbeidsbureau voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt Presikhaaf en gehandicaptenzorgaanbieder Stichting Philadelphia Zorg gaan samenwerken. Cliënten van beiden organisaties gaan over en weer aan de slag.
Philadelphia en Presikhaaf werken samen aan dagbesteding

Met de samenwerking wil Philadelphia haar cliënten een extra mogelijkheid in hun persoonlijke arbeidsmatige ontwikkeling bieden. De stap van arbeidsmatige dagbesteding naar een beschutte werkplek is daarbij een heel belangrijke. Presikhaaf Bedrijven heeft de wens om die medewerkers voor wie een baan bij de sociale werkplaats net iets te hoog gegrepen is, toch de structuur in hun leven te geven die het hebben van een ‘baan’ hen biedt. Kenmerkend in de samenwerking is niet de productiviteit van de cliënten en werknemers, maar hun persoonlijke ontwikkeling, de positieve beleving van werk, de omgang met collega’s en het functioneren binnen een dagritme en een vaste regelmaat. De eerste vijf Philadelphia-cliënten zijn inmiddels gestart op de industriële werklocatie van Presikhaaf Bedrijven in Arnhem. Eind januari zullen de eerste deelnemers vanuit Presikhaaf Bedrijven op het Philadelphia’s werkstation Beinum in Doesburg worden geplaatst.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.