Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia heeft koper voor Kasteel Beverweerd

De stichting Philadelphia Zorg heeft een koper gevonden voor kasteel Beverweerd in Bunnik. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Volgens wethouder Yvon Hoogendijk is de koop vrijwel rond en zal de identiteit van de koper snel bekend worden gemaakt, aldus het dagblad.
Philadelphia heeft koper voor Kasteel Beverweerd

In 2005 kochten de stichting Vegetarisch Centrum en Landgoed Kasteel Beverweerd bv het landgoed. De stichting en de bv zijn dochterondernemingen van Philadelphia Zorg. ABN Amro en het rijk verstrekten kredieten en subsidies, maar het veganistisch centrum voor senioren is nooit van de grond gekomen.

Geldgebrek

In 2009 zijn alle bouw- en restauratieactiviteiten gestaakt. Het is niet bekend voor hoeveel het kasteel nu wordt verkocht, schrijft het AD.

Evean Groep

Stichting PHiladelphia fuseerde in 2008 met de Evean Groep tot het nieuwe Espria. In 2009 werd Philadelphia weer losgemaakt van Espria. Door de aankoop van Beverweerd raakte Philadelphia financieel in zwaar weer. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Stichting mag niet beslissen over kasteel Philadelphia

Gabriël Zwart benoemd tot bestuurslid Philadelphia

Neeleman verlaat bestuur Philadelphia voortijdig

Lucas Vennemann en Leo Neelenman in bestuur Philadelphia Zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.