Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philadelphia steekt 200 miljoen in huisvesting

Redacteur Zorgvisie
Gehandicaptenzorgorganisatie Philadelphia trekt de komende 4 jaar 200 miljoen euro uit voor het vernieuwen van bestaande locaties en het bouwen van nieuwe. De organisatie heeft de strategische koers bepaald voor 2016 – 2020 en gaat op het gebied van huisvesting samenwerken met Rabobank.
Philadelphia.jpg
V.l.n.r. Greet Prins (voorzitter RvB Philadelphia)

Van de 200 miljoen euro, die helemaal wordt uitgetrokken voor het verbeteren van de huisvesting van cliënten, komt ongeveer de helft van Rabobank.  De bank treedt in dit geval op als intermediair tussen Philadelphia en investeerders. Daardoor krijgen investeerders vertrouwen in de plannen en heeft Philadelphia zekerheid dat ze haar plannen kan realiseren. De overige financiering wordt gedaan met eigen middelen van Philadelphia.

Huis van Philadelphia
Philadelphia gaat oude locaties op verschillende plekken in het land afstoten en verbouwen of vervangen door nieuwbouw. Dat gaat geheel volgens ‘Het Huis van Philadelphia’, de methode waarbij de organisatie aan tafel gaat zitten met alle belanghebbenden. De cliënten, buurt, familie en medewerkers kunnen op die manier meedenken over de vormgeving van locaties. Vooral de cliënten spelen hierin een belangrijke rol.  Het eerste pand dat via deze methode is ontwikkeld staat in Lopik. Philadelphia heeft 500 locaties, waar zorg wordt gegeven aan in totaal 8000 cliënten met een verstandelijke beperking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.