Met het contract zijn ongeveer tachtig beeldvormende apparaten gemoeid. Gert de Bey, bestuursvoorzitter Alysis Zorggroep (vanaf 1 januari weer Rijnstate genaamd), legt uit dat er een inventarisatie is gemaakt van de behoefte in de komende tien jaar. “Door de introductie van nieuwe technieken zie je een verschuiving in de richting van MRI- en CT-apparaten. Tegelijk moet je als ziekenhuis binnen krappe financiële kaders werken. Dat vraagt om procesoptimalisatie. Je wilt meer patiënten helpen, je wilt dat de wachttijden korter worden en je wilt meer veiligheid voor de patiënt.”
Internationale trend
“Het gaat dan bijvoorbeeld om het verbeteren van de planning rondom modaliteiten en het borgen van de kwaliteit”, vult Hans Bossink, ceo Philips Benelux, aan. “Intensieve samenwerking tussen ziekenhuizen en leveranciers is een internationale trend. Dankzij dit langdurige contract kunnen wij de onderhoudswerkzaamheden over de twee organisaties heen op elkaar afstemmen zodat de bedrijfszekerheid van de apparatuur kan worden gemaximaliseerd. En we leveren een groot deel van onze medische producten en diensten. Het gaat dan om echografie, röntgen, mammografie, CT, MRI, Pet/CT-scanners en apparatuur voor minimaal invasieve vaatchirurgie.”
Hogere productiviteit
De zorggroep werkt al sinds 2008 samen met Philips. De Bey legt uit dat sindsdien de productiviteit van de MRI-apparatuur met 33 procent is verhoogd. Ook zijn de wachttijden gedaald van zes tot twee weken door de betere beschikbaarheid van apparatuur en personeel. “Het is de bedoeling om hetzelfde te doen op de andere terreinen waar beeldvormende diagnostiek wordt ingezet”, vertelt de bestuursvoorzitter. “Door de overeenkomst zijn we altijd verzekerd van de nieuwste apparatuur. Dat maakt ons aantrekkelijk als werkgever en als opleidingsziekenhuis.”
Samenwerkingen Philips
Eerder ging Philips al een langdurige samenwerking aan met het Maasziekenhuis in Boxmeer, het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp en Orbis in Sittard. (Zorgvisie – Eric Bassant en Mark van Dorresteijn / Twitter)
Lees ook:
Philips zet in op constante monitoring patiënten
Maasziekenhuis Pantein laat Philips voor technologie zorgen
Zorginvesteringsfonds gespekt door Philips
Zorgvisie magazine
Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.
Prachtig wat Philips doet, zich hoogwaardig blijven ontwikkelen op medisch apparatuur gebied. Ook nog een Nederlandse onderneming. En de patiënt is er mee gebaat. De apparatuur wordt steeds hoogwaardiger en duurder en de concurrentie (in de crisis) wordt heviger en heviger. Het is dus zaak NU in de ziekenhuizen BESLISCONSTRUCTIES TE MAKEN dat niet een of meer (dominante) beslisfiguren in het ziekenhuis ER OOK MEE GEBAAT ZIJN. Zie wat in Polen is gebeurd (in deze Zorgvisie: Philips betaalde 760.000 euro smeergeld in Polen).
Ter informatie doorgestuurd
Ter informatie