Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips in consortium Medisch Centrum Zeeland

Een nieuw Medisch Centrum Zeeland op Vlissings grondgebied, daar is Philips zeer in geïnteresseerd. Dat schrijft het regionale dagblad PZC. Woordvoerder Joost Maltha van Philips zegt in de krant dat zo'n nieuw ziekenhuis het concern de kansen biedt alle ideeën die het heeft voor verpleging, verzorging en medische inrichting uit te voeren.

Philips zit met bouwbedrijf Heijmans in een consortium dat samen met het Zwitserse consultancyconcern DaVaci plannen heeft om op Walcheren een nieuw ziekenhuis op te zetten. Vorige week maakte directeur Arnold Slik ( DaVaci) bekend dat Medisch Centrum Zeeland op Vlissings grondgebied komt.

Philips en Heijmans

Tot nu toe wilde Slik alleen kwijt dat Philips en Heijmans deel uitmaken van het consortium dat op Walcheren dat nieuwe ziekenhuis wil opzetten. Woordvoerders van Heijmans en Philips geven in de PZC toe dat ze inderdaad betrokken zijn bij de ideeën voor het Medisch Centrum Zeeland. Heijmans omdat het voor dat concern, met de Walcherse Bouw Unie als volle dochter, zeer interessant kan zijn het te bouwen. Philips om het in te richten.

Domotica patiënten

Philips is namelijk al lang niet meer het concern dat zich vooral toelegt op consumentenelektronica en verlichting. Het fabriceren van apparatuur voor de gezondheidszorg in de meest brede zin van het woord neemt een steeds belangrijkere plaats in. Zowel apparatuur om ziekten op te sporen, te behandelen en voor de nazorg. “We kunnen het hele zorgtraject begeleiden.”

Patiëntenkamers met elektronica

Maltha zegt dat Philips, als het daadwerkelijk betrokken wordt bij de bouw, ook de kans krijgt nieuwe concepten voor én de inrichting én de verzorging van patiënten uit te voeren. Maar ook de inrichting van de patiëntenkamers met elektronica voor medische verzorging en ontspanning biedt volgens hem mogelijkheden die het wil aangrijpen. Volgens hem kan een deel van die elektronica gecombineerd worden zodat arts, verpleegkundige en patiënt gebruik kunnen maken van dezelfde apparatuur. Philips en Heijmans hopen dan ook dat het ZMC er ooit komt. Slik is ervan overtuigd dat het per 1 januari 2012 er staat. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zwitsers bedrijf wil privaat ziekenhuis in Zeeland

Huisarts wil ziekenhuis Walcheren kopen

‘Er is ruimte voor een privaat ziekenhuis in Zeeland’

OR zegt vertrouwen Ziekenhuis Walcheren op

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.