Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips kiest voor nieuwe bedrijfsstructuur

Bert Bukman
Philips voert wijzigingen door in de structuur van het bedrijf. Volgens topman Frans van Houten kan het daarmee beter aan de wens van klanten voldoen. Bert van Meurs, die verantwoordelijk was voor de afdeling beeldgestuurde therapie, treedt toe tot het executive committee.
Van meurs
Foto: Philips

Een belangrijke verandering betreft het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor apparatuur op het gebied van slaap en ademhaling. Deze businessgroep valt niet langer onder de personal health divisie maar onder de divisie connected care voor professionele zorg. Dit hangt samen met het feit dat deze apparatuur steeds vaker door artsen wordt voorgeschreven.

Ook de automatiseringsactiviteiten vallen vanaf nu onder de divisie Diagnosis & Treatment. Dit met als doel deze activiteiten, waarin jaarlijks 500 miljoen euro omgaat, een verdere boost te geven.

Bert van Meurs

Een andere wijziging betreft de samenstelling van het executive committee. Bert van Meurs (57) treedt toe tot dit bestuursorgaan, dat direct onder de raad van bestuur van Philips valt. Voorheen gaf hij leiding aan het bedrijfsonderdeel voor beeldgestuurde therapie. Daarbij gaat het om apparatuur voor alle behandelingen die gebruikmaken van beeldtechniek.

Dit zijn niet alleen MRI- en CT-scanners maar bijvoorbeeld ook katheters die worden ingezet bij zogeheten minimaal invasieve operaties via de lies. Op dit terrein heeft Philips een groot marktaandeel, onder meer dankzij de overname van de gespecialiseerde bedrijven Spectranetics en Volcano.

VitalHealth en Forcare

Philips is al langer op het overnamepad. In Nederland werd bijvoorbeeld zorginnovatiebedrijf VitalHealth overgenomen. Hiermee versterkte het bedrijf zijn positie op het gebied van e-health en zorg-ict voor chronisch zieken en kwetsbare ouderen.

Een andere overname betrof ict-bedrijf Forcare, dat software ontwikkelt die de overdracht van data tussen diverse medische systemen realiseert. Hierdoor kunnen medisch specialisten bijvoorbeeld op afstand meekijken bij ingrepen.