Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips neemt ICT-concern Forcare over

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Philips heeft zorgtechnologieconcern Forcare uit Zeist overgenomen. Forcare ontwikkelt en levert software die de overdracht van data tussen diverse medische systemen realiseert.
Philips Logo V3

De technologie van Forcare wordt wereldwijd door ziekenhuizen ingezet. Philips wordt met de aankoop, die gisteren bekend is gemaakt, eigenaar van complexe software die eenvoudiger patiëntgegevens tussen diverse zorginstellingen en computersystemen kan uitwisselen.

Efficiëntie

Door de apparatuur kunnen specialisten op afstand meekijken en efficiënter zorg leveren. ‘Makkelijk, snel en eenvoudig’, aldus Forcare op zijn website. Forcare levert Philips hoogwaardige software en stelt het bedrijf daarmee in staat om effectieve en geïntegreerde informatieoplossingen aan te bieden. Hierdoor verbetert de medische werkwijze, patiëntenzorg en bedrijfsmanagement. Zo kunnen specialisten hun patiënten nauwkeurig informeren, behandelen en doorverwijzen. ‘Wij hebben een leidende positie in het bouwen van bruggen tussen informatiesystemen, zodat zorgleveranciers onmiddellijk klinische resultaten, afbeeldingen en brieven kunnen delen’, aldus Harm-Jan Wessels, CEO van Forcare.

Bedrijfsstrategie

Het concern gaat Philips helpen om de interconnectiviteit van software met andere leveranciers te verbeteren. Philips versterkt met deze overname zijn marktpositie en wordt beter in staat gesteld om grote regionale projecten aan te nemen van ziekenhuizen die diverse apparatuur en software gebruiken.

In het digitale tijdperk wordt het steeds belangrijker dat diverse zorgverleners via hun softwaresystemen met elkaar kunnen communiceren. Philips streeft naar het aanbieden van totaaloplossingen in de gezondheidszorg. De overname van Forcare past daarom ook in de bedrijfsstrategie van Philips.

Prijskaartje

Philips wil de financiële details van de overname van Forcare niet bekendmaken. Forcare is in 2006 opgericht en telt zo’n zeventig medewerkers. Het hoofdkantoor is in Zeist gesitueerd en heeft ook locaties in Groot-Brittannië, Canada en Duitsland. Wereldwijd wordt de software van het bedrijf ingezet om de werkstroom van specialisten de optimaliseren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.