Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overname VitalHealth versterkt marktpositie Philips

Bert Bukman
Zorginnovatiebedrijf VitalHealth uit Ede wordt overgenomen door Philips. Hiermee versterkt Philips zijn positie op het gebied van e-health en zorg-ict voor chronisch zieken en kwetsbare ouderen.
VitalHealth
Henk Valk (Philips) en Laurens van der Tang (VitalHealth) bij de overname van VitalHealth door Philips.

VitalHealth heeft 200 mensen in dienst. Het bedrijf is mede opgericht door de Amerikaanse Mayo Clinic. Het levert producten voor chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes en depressie.

Ook heeft het bedrijf een persoonlijke gezondheidsomgeving ontwikkeld die patiënten helpt hun gezondheid te verbeteren. Bovendien is VitalHealth aanbieder van een regionaal e-healthplatform dat zorgverleners de mogelijkheid biedt patiëntgegevens te integreren met gegevens uit diverse IT-systemen om zo snel inzicht te krijgen in de gehele populatie.

De overname van VitalHealth volgt snel na de overname van ict-bedrijf Forecare.

Eerste en tweede lijn

De producten van VitalHealth zijn vooral bedoeld voor de zorg in de eerste lijn. Philips is juist sterk in de tweede lijn. De CEO’s van de beide bedrijven, Henk Valk en Laurens van der Tang, verwachten dat de overname het productaanbod van Philips versterkt.

Beide CEO’s zien daarnaast kansen op het gebied van Population Health Management. Dit is een proactieve benadering om de gezondheid van grote patiëntengroepen, zoals chronisch zieken, te verbeteren en de bijbehorende kosten te verlagen. Dit betekent dat patiënten meer mogelijkheden moeten krijgen om zelf actief met hun ziekte om te kunnen gaan. Verder moeten zorgverleners in staat zijn om sneller te identificeren welke mensen aandacht nodig hebben, en informatie makkelijker te delen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.