Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pieter de Bey nieuwe directeur Santeon

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Pieter de Bey wordt met ingang van 1 december 2017 de nieuwe directeur van Santeon. Hij volgt Leonique Niessen op.
Pieter-de-Bey-450.jpg
Foto: Santeon

Pieter de Bey (36) werkt nu nog bij the Boston Consulting Group (BCG) in New York, waar hij verantwoordelijk is voor de strategische trajecten van enkele Amerikaanse zorgaanbieders. Hij heeft eerder in 2016 vanuit BCG Amsterdam een bijdrage geleverd aan de organisatie van Value Based Health Care (VBHC) binnen Santeon. Daarvoor was hij werkzaam voor het International Consortium for Health Outcomes Measurement (ICHOM) van Michael Porter, dat een prominente rol speelt bij de verdere verspreiding van VBHC. Douwe Biesma, voorzitter Santeon, laat weten blij te zijn met de komst van De Bey. ‘We denken dat we met hem de juiste persoon in huis hebben om VBHC vanuit Santeon een krachtige impuls te geven. De eerdere samenwerking verliep zeer plezierig en we zijn erg content dat Pieter onze nieuwe directeur wil worden.’ De Bey wordt de opvolger van Leonique Niessen, die Santeon per 1 november verlaat.

Santeon

Santeon is een samenwerkingsverband van zeven topklinische ziekenhuizen, verspreid over het land: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam, Martini Ziekenhuis in Groningen, Medisch Spectrum Twente in Enschede, OLVG in Amsterdam en het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht/Nieuwegein. Bij de Santeon-ziekenhuizen werken ruim 26.600 medewerkers, waarvan 1.580 specialisten. Een op de acht patiënten in Nederland bezoekt een Santeon-ziekenhuis.

Personalia
Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. >> Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.