Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pieter Vierhout verlaat Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

De voorzitter van de raad van bestuur van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), Pieter Vierhout, heeft aangegeven bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd komend najaar, geleidelijk zijn werkzaamheden af te zullen bouwen. De raad van toezicht heeft mede daarom Huybert van Eck benoemd tot nieuw bestuurslid van het ADRZ.
Pieter Vierhout verlaat Admiraal De Ruyter Ziekenhuis

Vierhout zal wel aan het ADRZ verbonden blijven, aldus een persverklaring van het ziekenhuis. Vierhout zit samen met Bert Vos in het bestuur van ADZR. Vos heeft een benoeming tot eind december 2010. Op dit moment is nog niet bekend of hij ook daarna voor het ADRZ beschikbaar blijft.

Bouwprogramma

De raad van toezicht schrijft: “Onder deze omstandigheden zorgt een tijdelijke uitbreiding van de raad van bestuur met Van Eck voor versnelling en de nodige continuïteit in de opbouw van het ADRZ naar een ziekenhuis met betere trauma- & intensieve zorg en verbreding en verdieping van het zorgaanbod.” Op de bestuursagenda staan de herverdeling van de klinische bedden, het afstemmen van werkprocessen van medisch specialisten en verpleging, het opbouwen van een level-2-ziekenhuis door uitbreiding van de zorgmogelijkheden, het bouwprogramma met de financiering daarvan, verbetering van de exploitatie en groei van het vermogen.

Managementteam

De leden van het managementteam en de adviesorganen hebben volgens de persverklaring kennis gemaakt met Van Eck en hebben positief gereageerd op het besluit van de raad van toezicht om Van Eck in dienst te nemen. De aanstelling gebeurt conform de Beloningscode Bestuurders in de Zorg. Met de benoeming Van Eck zal de raad van bestuur per 13 juli bestaan uit Pieter Vierhout, Bert Vos en Huybert van Eck.

Bronovo Ziekenhuis

Van Eck vervulde management- en bestuursfuncties in verschillende ziekenhuisorganisaties, werkte bij de Berenschot groep en was de laatste vijf jaar lid van de raad van bestuur ven het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Zeeuwse twist om dottercentra

Onvrede bestuurssalaris Admiraal De Ruyterziekenhuis

B en W Zierikzee: ‘Kwaliteit Admiraal De Ruyter is goed’

Toezicht Admiraal De Ruyter compleet

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.