Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pilot SPA wint Beste Triage Idee 2018

Redacteur Zorgvisie
Een pilot die is uitgevoerd door de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam, GGZ NHN en GGZ Centraal mag zich het ‘Beste Triage Idee 2018’ noemen. In de pilot werd een nieuwe vorm van triage onderzocht om te kijken of die de crisisdiensten betere resultaten oplevert.
Triage Telefonisch
Foto: Fotolia

De pilot was nodig omdat blijkt dat veel ggz-crisisdiensten de norm voor de beoordeling van een patiënt niet halen. Officieel zou de regionale crisisdienst 90 procent van alle patiënten met een psychische crisis binnen 2 uur moeten beoordelen.

Idee voor triage

Bij de pilot werd een nieuwe vorm van triage getest, waarbij een gestructureerde, vaak telefonische, triage ervoor moest zorgen dat de patiënten met de meest acute problemen als eerste werden beoordeeld. Dat zou ervoor moeten zorgen dat de crisisdienst ook het eerst hulp kan verlenen aan deze groep. Volgens het netwerk Actute Zorg Noordwest heeft de pilot goede resultaten opgeleverd: het percentage behaalde aanrijtijden steeg tijdens de pilot met 15 procent.

Beste Triage Idee 2018

Tijdens het congres van de Nederlandse Triage Standaard werd er live gestemd op het beste idee van 2018. De pilot bij SPA, GGZ NHN en GGZ Centraal kreeg daarbij de meeste stemmen en werd daarom uitgeroepen tot Beste Triage Idee 2018.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.