PinkRoccade luidt noodklok over declaratieverkeer Wmo

Het declaratieverkeer tussen gemeenten en zorgaanbieders loopt spaak. Alex van den Bersselaar, directeur Care bij PinkRoccade Healthcare, meldt dat bij zorgorganisaties grofweg de helft van de gemeenten nog steeds geen declaraties kan ontvangen en betalen. Ondertussen lopen de IT-uitvoeringskosten bij zorgverleners zo hoog op dat ze de inkomsten ver overstijgen.
PinkRoccade luidt noodklok over declaratieverkeer Wmo

In de nieuwe Wmo 2015 declareren aanbieders zorguren bij gemeenten via een IT-systeem dat voldoet aan de iWmo standaard. Dit lukt in sommige gevallen slechts bij grofweg de helft van gemeenten. Met man en macht wordt aan de achterkant gewerkt om de declaratiesystemen gelijk te schakelen. Dat levert veel extra manuren op en gigantisch hoge meerkosten bij zowel gemeenten als aanbieders.

Declareren

PinkRoccade levert de systemen voor 35 procent van alle zorgaanbieders in de Care en werkt daardoor voor vrijwel alle gemeenten in het land samen. Alex van den Bersselaar van de Healthcaredivisie legt de situatie uit. ‘De problemen ontstaan

7
99

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.