Plan Zilveren Kruis voor vergoeding dure medicijnen

Zilveren Kruis wil volgend jaar alle uitgaven aan dure geneesmiddelen betalen voor ziekenhuizen die akkoord gaan met een totaalplan voor doelmatiger verstrekking en gezamenlijke inkoop. Dat heeft directeur Zorginkoop Olivier Gerrits bekendgemaakt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Plan Zilveren Kruis voor vergoeding dure medicijnen
Foto: iStock

‘Dit is een manier om het komende jaar met de dure geneesmiddelen binnen de kaders van het hoofdlijnenakkoord te blijven’, aldus Gerrits. De zorgverzekeraar bespreekt het initiatief in de lopende onderhandelingsronde met de ziekenhuizen. Eerder is Zilveren Kruis met negentien ziekenhuizen opgetrokken bij de inkoop van een aantal dure medicijnen.

Vergoeding

In het vrijdag gelanceerde plan gaat de verzekeraar de vergoeding van dure medicijnen betalen via nacalculatie. Dat betekent dat het budget voor de medicijnen niet meer van te voren vaststaat maar kan meebewegen met de vraag. Dit gebeurt alleen wanneer het ziekenhuis zich aan een aantal voorwaarden houdt. Naast

0
40

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.