Plan Zilveren Kruis voor vergoeding dure medicijnen

Zilveren Kruis wil volgend jaar alle uitgaven aan dure geneesmiddelen betalen voor ziekenhuizen die akkoord gaan met een totaalplan voor doelmatiger verstrekking en gezamenlijke inkoop. Dat heeft directeur Zorginkoop Olivier Gerrits bekendgemaakt.
Plan Zilveren Kruis voor vergoeding dure medicijnen
Foto: iStock

‘Dit is een manier om het komende jaar met de dure geneesmiddelen binnen de kaders van het hoofdlijnenakkoord te blijven’, aldus Gerrits. De zorgverzekeraar bespreekt het initiatief in de lopende onderhandelingsronde met de ziekenhuizen. Eerder is Zilveren Kruis met negentien ziekenhuizen opgetrokken bij de inkoop van een aantal dure medicijnen.

Vergoeding

In het vrijdag gelanceerde plan gaat de verzekeraar de vergoeding van dure medicijnen betalen via nacalculatie. Dat betekent dat het budget voor de medicijnen niet meer van te voren vaststaat maar kan meebewegen met de vraag. Dit gebeurt alleen wanneer het ziekenhuis zich aan een aantal voorwaarden houdt. Naast

0
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.