Plasterk komt met wetsevaluatie WNT

De evaluatie van de Wet normering topinkomens (WNT) laat zien dat de wet zorgt voor bureaucratie, immobiliteit en onduidelijkheid. Het beloofde rapport verscheen vanmiddag op de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Plasterk
Minister Plasterk - Foto: BZK

De Wet normering topinkomens geldt sinds 1 januari 2013 voor alle instellingen in de publieke en semi-publieke sector. Inmiddels is de WNT-2 ingegaan voor elke sector behalve de zorgsector en voor woningbouwcorporaties. In het dossier topinkomens staat meer over de ontwikkelingen rondom het WNT.

Wetsevaluatie WNT

In het Eindrapport wetsevaluatie WNT 2013-2015 staat te lezen dat de WNT bijdraagt aan het tegengaan van bovenmatige bezoldigingen en ontslagvergoedingen. De onderzoekers durven nog niet te zeggen of er sprake is van niet-beoogde effecten. Deze zijn nog beperkt zichtbaar en onderzoekbaar. Het gaat om een mogelijk remmende werking op de mobiliteit van functionarissen

1
48

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.