Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plasterk veroordeelt beloning consultant Humanitas

Mark van Dorresteijn
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken noemt de 95.000 euro die een consultant declareerde voor ruim een maand werk bij zorginstelling Humanitas DMH “bovenmatig”. Dat antwoordde de minister op vragen van Kamerleden van de PvdA.
Plasterk veroordeelt beloning consultant Humanitas
Foto: ANP Martijn Beekman

Na de ophef die ontstond over zijn bezoldiging stapte de interim-bestuurder bij Humanitas DMH op. Plasterk schrijft dat de consultant het bedrag declareerde voor 209,5 uur werk. Zijn uurtarief bedroeg 250 euro exclusief btw.

Terugverdiend

De interim-manager stelde dat hij zijn salaris al lang had terugverdiend voor de instelling, maar Plasterk vindt dat dit op geen enkele wijze de bovenmatige honorering kan rechtvaardigen. Hij stelt dat in dit geval de wettelijke regels gehandhaafd zullen worden. De minister wijst er ook op dat de wettelijke normen voor beloning van interim-bestuurders gelden voor een werkperiode van meer dan een half jaar. De consultant voerde al aan dat hij minder dan een half jaar voor Humanitas DMH zou werken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.