Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Platform voor zelfmoordpreventie 113Online met sluiting bedreigd

Annelies Vermeulen
Een jaar na opening wordt het succesvolle platform voor zelfmoordpreventie 113Online in zijn voortbestaan bedreigd. Minister Schippers van VWS heeft besloten de huidige subsidie niet te verlengen.
Platform voor zelfmoordpreventie 113Online met sluiting bedreigd

De Zorgverzekeringswet voorziet niet in online zelfmoordpreventie. Daarom vergoeden de zorgverzekeraars op dit moment nog niet de hulpverlening van 113Online. 113Online biedt online en telefonische hulpverlening aan mensen die denken aan zelfmoord, hun naasten en nabestaanden.

Gedurende het eerste jaar van 113Online is gebleken dat de behoefte aan anonieme hulp voor mensen die aan zelfmoord denken zeer groot is. De site is sinds de opening 183.972 keer bezocht. Gemiddeld doen dertig mensen per dag de online zelftest; meer dan driekwart van hen blijkt ernstig suïcidaal te zijn. 113Online heeft per maand 900 crisisgesprekken gevoerd per telefoon en chat. Er zijn 900 kortdurende therapieën afgerond.

Tweede Kamer

De Tweede Kamer besluit tijdens de behandeling van de VWS-begroting op 9 november over de voortzetting van de financiering aan 113Online. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Online zelfmoordpreventie krijgt ruim miljoen euro

Tweede Kamer en Klink willen zelfmoord terugdringen

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.