Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pluryn mag Intermetzo overnemen

Redacteur Zorgvisie
Jeugdzorgorganisatie Intermetzo mag van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) worden overgenomen door Pluryn. Intermetzo heeft al enige tijd financiële problemen.
Samenwerking400.jpg
Fotolia.

De ACM heeft de overname in een spoedbesluit onder voorbehoud goedgekeurd. De twee instellingen hebben de overname maandag met spoed aangevraagd, omdat Intermetzo financieel in de problemen zit en failliet dreigt te gaan. De autoriteit besloot de normale wachttijd van vier weken te negeren, omdat de continuïteit van zorg en de waarde van de concentratie zou worden aangetast als de beslissing wel pas over een maand werd genomen. Dit zou leiden tot onherstelbare schade, stelt de ACM.

Problemen Intermetzo
Een woordvoerder van Intermetzo liet in maart aan Zorgvisie weten dat de financiële problemen vooral zijn ontstaan door de verschillende facturatiesystemen die gemeenten hanteren. ‘De problemen zijn groot, doorat het factureren via veel verschillende systemen verloopt. Eén facturatiesysteem levert je zo 16 miljoen euro schulden op. We gaan er niet vanuit dat we omvallen.’ Het inhoudelijk oordeel over de overname moet nog worden genomen.

Dossier concentratie en netwerken
Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.