Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Podcastserie De Nulpraktijk volgt huisartsenpraktijk van de toekomst

Gastauteur
Hoe zou een huisartsenpraktijk eruitzien als die bij nul begint en gericht is op de zorg van de toekomst? Die vraag staat centraal in de nieuwe podcastserie De Nulpraktijk. Zorgvisie-redacteur Sytse Wilman volgt de opzet van een nieuwe academische praktijk in een nog te bouwen wijk in Amsterdam Zuidoost.
De Nulpraktijk Def

De nieuwe wijk Hondsrugpark moet de gezondste wijk van Amsterdam worden en bovendien de bouwstenen opleveren voor een toekomstbestendige huisartsenzorg in Nederland. De ambities van het gezamenlijke project van de afdeling Huisartsengeneeskunde van het Amsterdam UMC en de Stichting GAZO (Gezondheidscentra Amsterdam Zuidoost en Diemen) liegen er niet om.

Toekomstgerichte huisartsenpraktijk

Huisartsen Karen Bloemendal en Sanne Rekers zijn aangesteld om de toekomstgerichte huisartsenpraktijk op te zetten. Ze zien het voor zich als een gezondheidshub. ‘Niet meer alleen een traditionele hulpverlener die een recept uitschrijft en zegt: succes ermee. Dat concept werkt niet meer’, zegt Bloemendal in de eerste aflevering van de podcastserie De Nulpraktijk.

Proces wordt gevolgd

De serie, die wordt uitgebracht onder de vlag van zorg-podcast Voorzorg, volgt hun proces. Hoe begin je zo’n ambitieus project? Wat moet er anders in de huisartsenzorg en is dat wel mogelijk binnen het Nederlandse zorgstelsel en het bestaande ict-landschap? En wat komt er uiteindelijk van de torenhoge ambities terecht? Aflevering 1, getiteld De Bouwplaats, is nu beschikbaar in de meest gangbare podcast-apps en hier op Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Alweer verandering in de zorg van HOE KAN HET BETER?
    Kunnen de huisartsen niet normaal 5 dagen in de week gaan werken?
    Parttime werken heeft nooit goed gewerkt. DIt is nu het resultaat van parttime artsen. 3 dagen werken, 2 dagen vrij en dan weer een volle agenda. Met de komst van veel buitenlanders zijn de praktijken ook overvol. Ik bezoek mijn huisarts al 5 maanden niet meer. Mijn heil zoek ik buiten bij andere therapeuten. Ook de tandarts en oogarts heb ik even opgeborgen. IK BLIJF WEL MIJN PREMIE BETALEN!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.